PageLines-Stillen_scenefoto_2_web.jpgnachtbaard

Tekst en spel: Maartje Wikkerink, Theatergroep Nachtbaard

Concept: Maartje Wikkerink en Ingrid van Leeuwen

Regie: Ingrid van Leeuwen

Productieleiding / techniek: Joeri van Veenendaal

Regie-assistent: Eva Nortier

Vormgeving advies:  Ronald de Ceuster

Lichtontwerp: Ron Huijzer

Flyer: Suus van den Akker

Fotografie: Studio Waardenburg

Film en trailer: Marthe Naber Heuer

Website:Beeldpunt

Door wie

Maartje Wikkerink (1989) is in 2012 afgestudeerd  als HBO Docent Theater, Academie voor theater ArtEZ in Zwolle.  Aansluitend volgde zij de opleiding Poppen- en Objecttheater, NVP UNIMA in Amstelveen (2012-2013). Haar grote passie en talenten liggen vooral bij het maken en spelen, ze kiest daarbij voor verhalen met  inhoud, een boodschap die er toe doet – zonder daarbij de artistieke vorm te verwaarlozen.

Maartje werkt als poppenspeler bij Poppentheater Valentijn en theatergroep Nachtbaard. Daarnaast heeft Maartje ervaring als regisseur,  theaterdocent en werkt zij als trainingsactrice.

Maartje Wikkerink kent de strijd tegen eetstoornissen (anorexia met boulimische trekken) uit eigen ervaring, ze is opgenomen geweest in een ziekenhuis en – gedurende een klein jaar – in een gespecialiseerde kliniek. Met behulp van medicatie, diverse soorten therapieën, en wilskracht heeft ze haar eetstoornis overwonnen.

“Weer mijn angst geleefd”

Lees hier hoe Maartje het heeft ervaren om deze bijzondere voorstelling te maken.

Ik. Dik. Dood. Nee. Hoop. Leven. Ja

Maartje: “Verder weet ik dat ik mijn eetstoornis nooit meer terug wil. Nooit wil ik weer zo’n bang vogeltje zijn. Ik heb op een andere manier leren omgaan met mijn angsten en heb die eetstoornis niet meer nodig. Dat deurtje zit dicht en op slot”  verder lezen

 

Stillen is een initiatief van Stichting Theater, Zorg en Welzijn/ Kracht van Beleving; een theaterbureau gespecialiseerd in voorstellingen die publiek laten zien en ervaren hoe (lichamelijke, geestelijke of verstandelijke) beperkingen een mensenleven beïnvloeden en die stigmatisering willen bestrijden.


kracht-van-beleving